Brugervilkår

Brugervilkår

Disse vilkår og betingelser gælder for brug af dit Medielogin. Medielogin bruges til at logge ind og benytte JP/Politikens Hus digitale tilbud og tjenester (omtales herefter som ”Tjenester”). I forbindelse med brug af tjenester kan brugervilkårene for Medielogin suppleres af særskilte salgs-/abonnementsvilkår, som du skal godkende i forbindelse med køb af tjenester. Hvis det er tilfældet vil specifikke salgs-/abonnementsvilkår blive præsenteret for dig på en tydelig måde.

Dataansvarlig

Medielogin er ejet af koncernen JP/Politikens hus og kan benyttes på tværs af en stor del af Tjenester udbudt af koncernens selskaber. I dag kan du benytte Medielogin på blandt andet følgende digitale tjenester: Politiken, Politiken Skoleliv, Politiken Plus, Politiken Billet, Politiken Books, Politiken Byrum, Jyllands-Posten, Finans og Ekstra Bladet. Det vil ligeledes kunne bruges hos samarbejdspartnere, som benytter Medielogin.

JP/Politikens hus er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Har du spørgsmål vedrørende behandlingen af dine personoplysninger, kan du læse mere i JP/Politikens privatlivspolitik eller kontakte os på privatlivspolitik@jppol.dk

Et medielogin til alle tjenester

Når du opretter et Medielogin, vil du modtage en velkomstmail, hvor du bliver bedt om at verificere din e-mail. Først efter verificeringen vil dit Medielogin være aktiveret.

Medielogin bruges som login på tværs af JP/Politikens Hus’ Tjenester. Ved oprettelsen af et Medielogin accepterer du, at du automatisk logges ind på alle Tjenester, som benytter Medielogin, også selvom du ikke tidligere har besøgt Tjenesten.

Du er ansvarlig for alle aktiviteter, der foregår på dit Medielogin. Hvis nogen får adgang til dine loginoplysninger, kan denne information bruges til at bestille produkter eller tjenester i dit navn. Det er derfor vigtigt, at din e-mail og adgangskode opbevares sikkert. Hvis du har mistanke om, at dine loginoplysninger bliver misbrugt, bør du foretage ændringer af din adgangskode via dit Medielogin. Adgangskoden opbevares i krypteret form og er således ikke kendt af JP/Politikens hus og kan derfor ikke genudsendes. Du kan altid benytte funktionen ’glemt adgangskode’ og vælge en ny. Indtaster du adgangskoden forkert fem gange, vil dit Medielogin blive deaktiveret, og du vil blive bedt om at vælge en ny adgangskode.

Medielogin kan være utilgængelig i kortere perioder på grund af vedligeholdelse eller andre grunde. Brugerne vil så vidt muligt modtage besked herom.

Opsigelse af medielogin

Brugervilkårene er gældende indtil den opsiges af en af parterne. Du kan til enhver tid slette dit Medielogin. Du skal være opmærksom på, at hvis du sletter dit Medielogin, vil du ikke længere kunne få adgang til dine abonnementer og tjenester. Denne adgang kan ikke genskabes, da vi ikke gemmer dine login-oplysninger. Sletning af dit Medielogin ikke er det samme som at opsige et abonnement eller at få slettet indlæg og kommentarer. Hvert abonnement og tjeneste som giver dig adgang via dit Medielogin, har sine egne betingelser for opsigelse og sletning og skal afbestilles jf. gældende regler. Ved sletning af dit Medielogin afmeldes ikke nyhedsbreve, som er tilmeldt på den samme e-mail. Disse skal afmeldes i selve nyhedsbrevene.

Du kan slette dit Medielogin her.

JP/Politikens Hus kan uden varsel og med øjeblikkelig virkning lukke et Medielogin, hvis der er rimelig mistanke om misbrug. Opsigelsen af et Medielogin vil blive kommunikeret over e-mail til brugeren.

Beskrivelse af behandlingen

Når du accepterer vilkårene for brug af Medielogin, accepterer du, at dine personoplysninger behandles som beskrevet i JP/Politikens Hus privatlivspolitik. JP/Politikens hus behandler dine personoplysninger med grundlag af artikel 6.1.f. hvor den legitime interesse er at administrere adgange. Behandlingen kan også finde sted på grundlag af artikel 6.1.b. da oplysningerne er nødvendige for at opfylde en aftale med dig, i form af adgang til digitale tjenester. Vi anbefaler, at du læser hele privatlivspolitikken for at opnå indsigt i, hvordan vi indsamler og behandler dine oplysninger.

Når du opretter et Medielogin behandler vi personoplysninger, som du selv afgiver, f.eks. e-mail, navn, køn, alder, fødselsdag, adresse, telefonnummer og lignende. Tjenesterne som benytter Medielogin vil få adgang til de oplysninger om dig, som du har indtastet på din Medielogin profil.

Dit Medielogin er personligt og må ikke overdrages til andre. De oplysninger, som du afgiver i forbindelse med din tilmelding, skal være korrekte, og du er ansvarlig for at holde dem opdateret. Du skal minimum være 13 år for oprette et Medielogin.

Når du opretter et Medielogin accepterer du, at JP/Politikens Hus registrerer din tidligere og fremtidige brug af websiderne til optimering af vores sider, statistik, målretning af annoncer og beregning af personlige tilbud og indhold. Oplysningerne bruges sammen med øvrige oplysninger, som du frivilligt afgiver på din profil blandt andet køn, alder, bopæl, telefon og geografisk placering.

JP/Politikens hus behandler oplysningerne så længe du har et aktivt Medielogin. Så snart dette opsiges af en af parterne vil personoplysningerne blive opbevaret i regnskabsåret plus 5 år som fastsat ved bogføringsloven.

De oplysninger som du har afgivet om dig selv behandles i overensstemmelse med gældende lovgivning. Du kan læse mere omkring persondataforordningen og reglerne for lovlig behandling af personoplysninger på Datatilsynets hjemmeside, www.datatilsynet.dk

Modtagere

JP/Politikens hus behandler dine oplysninger fortroligt og videregiver generelt ikke oplysningerne til tredjeparter eller overfører oplysningerne til lande uden for EU/EØS. Hvis dette alligevel bliver nødvendigt vil sådanne videregivelser og overførsler ske i overensstemmelse med persondataforordningens art. 49.1,b-e.

Oplysningerne kan overlades til eksterne leverandører, herunder databehandlere, som bistår JP/Politikens hus med drift af virksomheden. Eventuelle databehandleres behandling af personoplysningerne vil være reguleret af en kontrakt mellem JP/Politikens hus og databehandleren jf. forordningen art. 28.3.

Dine rettigheder

Ifølge persondataforordningen har du følgende rettigheder:

(a) Du har ret til at anmode om indsigt, berigtigelse eller sletning af dine personoplysninger.

(b) Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.

(c) Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring.

(d) Hvis behandlingen af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du ret til at tilbagekalde dit samtykke til enhver tid. Din tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden din tilbagekaldelse af dit samtykke.

(e) Du har ret til at modtage de personoplysninger, som du selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet).

(f) Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte JP/Politikens hus på privatlivspolitik@jppol.dk eller til kundeservice på den pågældende tjeneste.

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.